Ademhaling

Wij werken rond ademhaling in de vorm van Healing Breathing. Healing Breathing is een ademtechniek gecombineerd met helingstechnieken die op een zachte, liefdevolle, veilige en krachtige manier een diepgaande positieve verandering brengt in je leven.

Vanuit het lichamelijke wandelen we door het mentaal emotionele naar het energetisch gebied om uiteindelijk in contact te komen met wie we werkelijk zijn. Op een respectvolle manier doorlopen we samen stap voor stap al je processen op deze gebieden zodat je opnieuw blij kan genieten van het leven, van je werk en je relaties.

Wat brengt Healing Breathing?

Wanneer kan Healing Breathing je helpen?

Analyse van je ademhaling: zoals je ademt, zo leef je.

Stappen van het Healing Breathing process.

Individuele sessiesGroepssessiesGemengde activiteiten

Wat brengt Healing Breathing?

 • Gezondheid: beter ademen geeft meer energie en een betere gezondheid.
 • Herstellen van het evenwicht in je lichaam, in je mentaal emotionele stuk, in je leven.
 • Opruimen van de ballast in je onderbewuste zodat je weer vrij bent.
 • Loslaten van oude, blokkerende emoties en overtuigingspatronen.
 • Verwerken van trauma’s en traumatische belevingen.
 • Jezelf leren zijn, brengt meer rust en blijheid in je leven
 • Bewust leven, leidt tot het maken van je eigen keuzes die je leven positief beïnvloeden.

Wanneer kan Healing Breathing je helpen?

We kennen allemaal momenten in ons leven dat het ons teveel wordt. Ons lichaam vertaalt dit dikwijls door allerlei kwalen die elkaar opvolgen en die moeilijk behandelbaar zijn of terugkomen of zich elders vertonen in het lichaam. Dikwijls gebeurt dit na een periode van overdreven drukte ofwel heftige gebeurtenissen in ons leven (spanningen in relaties, verlies, zorgen, ongevallen enz..) of oude belevingen vanuit onze kindertijd of herhalende confrontaties en conflicten in ons familiesysteem of cultuursysteem. We kunnen het lichaam dan enkel maar herstellen door al die andere gebieden mee te “genezen” of te helen. Ons lichaam vertaalt wat daar fout loopt. Als we dit niet door hebben zal het signalen blijven geven. Meestal zijn we ons helemaal niet bewust van wat er aan de hand is. Healing Breathing leidt je op een veilige manier door je onderbewustzijn en haalt laag per laag de stuklopende dingen naar boven om ze af te werken, te plaatsen of er constructief mee om te gaan. Dit is een groeiproces naar de ontdekking van jezelf en je eigen innerlijk Kracht.  En die heb je nodig om je door alles wat jij op je pad tegenkomt, op een mooie manier te leiden. Die Kracht werkt optimaal als jij jezelf bent. Healing Breathing nodigt je uit om te leven vanuit wie je echt bent, toont wat bij jou past.
Healing Breathing staat voor:

 • Loslaten van pijn, verdriet, kwaadheid, angst, frustratie …
 • Leren plaatsen en verwerken van gebeurtenissen in je leven
 • Omgaan met emoties en situaties
 • Inzicht krijgen in je gedrags-en overlevingspatronen
 • Bewust zijn van je eigen Kracht en keuzes
 • Bewust positieve verandering brengen in je gedrags-en overlevingspatronen
 • Groeien met vallen en opstaan naar leven vanuit wie je echt bent
 • Terug naar je Hart gaan om te voelen wat je innerlijke stem jou vertelt
 • Lief leren zijn voor jezelf zodat je ook echt lief kan zijn voor de ander
 • Leren zorg dragen voor jezelf, dan pas kan je zorg dragen voor de ander
 • Weer een Blij mens leren zijn
 • Bewust leven vanuit je kracht als een vrij, liefdevol, blij mens

Dit is een groeiproces! Met vallen en opstaan kan je je nieuwe vaardigheden oefenen in het dagelijkse leven. Wees super lief voor jezelf en vergeef je als het nog niet onmiddellijk lukt. Het pad dat je loopt is belangrijk.

Ademanalyse: zoals je ademt, zo leef je

Ademhalen is onomwonden verbonden met het leven. De Boeddhisten vroegen: “Vertel me hoe je ademt en ik vertel hoe je leeft”
De Chinezen zien het ademhalingssysteem als de verbinding tussen de binnen en buitenwereld.
Daarom kijken we steeds naar je adempatroon want dat vertelt hoe jij in het leven staat, wat er bij jou vanbinnen gebeurt in relatie met de buitenwereld. Daar ben je jou zelden bewust van. Want jouw gevoelens en hoe jij over jezelf denkt kunnen heel afwijzend en pijnlijk zijn. Zo pijnlijk dat je ze bewust weg duwt naar het onderbewustzijn waar je ze lekker opbergt. Je voelt je hierdoor even beter maar vanuit het onderbewuste blijft die pijn knagen en jouw beïnvloeden. Of bij heftige en traumatische gebeurtenissen, kan het jou teveel worden en zal je onbewust, uit overleving, die beleving of ervaring naar het onderbewustzijn sturen zodat ze gewist zijn in je bewustzijn. Hélaas spelen ze vanuit je onderbewustzijn veel parten en gaan ze jou leiden in het maken van keuzes. Je keuzes zijn geen vrije keuzes meer vanuit wie je bent maar slaafse keuzes vanuit de angsten, frustraties, boosheid, pijn en verdriet en de overtuigingen die je hebt opgedaan bij die traumatische ervaringen. Alles wat onverwerkt van binnenuit knaagt, zoekt ergens een uitweg, meestal je lichaam en toont zich in je ademhaling.

Maar er is goed nieuws want door je adempatroon te herstellen, haal je die dingen uit je onderbewuste én breng je opnieuw stroming in je leven.
De adem helpt je jouw stukken terug naar het bewustzijn te halen, stap voor stap, zachtjes aan, waar je ze via de adem kan ofwel loslaten, ofwel een plaats geven ofwel ervan bewustzijn zodat je er meesterschap over kan krijgen dwz de emoties en overtuigings- en belevingspatronen gaan niet meer met jou op de loop maar jij blijft meester over jezelf. Dit noemen we een transformatieproces, we buigen moeilijkheden om naar iets positiefs.
Dit is een GROEIPROCES, het vergt dagelijks oefenen om die diepe ingelepelde, ingebakken en vastgeroeste oude blokkerende patronen en energieën te her programmeren naar een positieve outcome.

Hoe verloopt de Healing Breathing?

De gemiddelde ademcapaciteit ligt rond de 30%. Dit is zeer laag. Door stress, spanning blokkeren we onze adem.

Ademhaling activeren:
In de sessie gaan we onze longen nog eens activeren tot hun maximale ademcapaciteit. Dit kan je zien als de jogging van de ademhaling. Dit doe je alleen in de sessies maar door dat we onze longen nog eens trainen, zullen we spontaan beter en dieper ademen in het dagelijks leven. We activeren onze ademhaling door heel bewust zo diep mogelijk in te ademen. We trekken het middenrif samen zodat het de long naar beneden trekt, daar heeft de long veel plaats om uit te zetten en zich vol lucht te zuigen. De ingewanden worden wat weggedrukt, de buik komt naar voor. Bij het uitademen ontspant het middenrif en floept spontaan terug naar zijn oorspronkelijke koepelstand. De long is zeer elastisch en alle lucht wordt passief eruit gelaten. Je kan het vergelijken als een klepel die je opheft en dan loslaat zodat die spontaan naar de andere zijde slingert. Een ontspannen uitademhaling is zeer belangrijk. Het is loslaten.
Het ademritme is 2 tellen inademen en 1 tel uitademen.

Ademhaling verbinden:

We verbinden de ademhaling dwz dat we geen pauzes hebben tussen het in en uitademen en omgekeerd. Hierdoor regenereren we een energetisch circuit. We verhogen het trillingsniveau van onze cellen. Dit geeft ons de mogelijkheid om in ons onderbewuste te duiken en zowel het mentaal-emotionele als energetische vlak op te kuisen. Hierdoor kunnen we ons verbinden met wie we werkelijk zijn, met ons Ware Zelf, een bewustzijnsstaat die ruimer is en verfijnder is.

Een ruimere en meer verfijnde bewustzijnsstaat:

De ademhaling brengt je bij dit bijzondere bewustzijn, een zielscontact. Hier kan je met je Verfijnd Bewustzijn uitwisselen. Je kan opnieuw leren voelen wat juist is voor jou, wat bij jou past op dat moment. Een ziel kijkt vanuit een ander perspectief waardoor er andere inzichten ontstaan, andere manieren van kijken naar, van omgaan met. Een veel liefdevollere kijk. Bovendien is een ziel verbonden met alles en iedereen zodat die een ruimer perspectief heeft en dingen in een ander kader kan plaatsen.

Het helingsaspect:

Dit loopt als een rode draad door de sessie. Op zich is de ademhaling heel helend maar we versterken de heling door ook energetisch in te werken en de chakra’s uit te lijnen en te herstellen, de aura’s weer mooi dicht te maken, de meridianen te laten stromen. De adem zal dan op zijn beurt dat werk beter verankeren in het onderbewuste en de heling zal ons sneller tot de kern brengen.
We starten de sessie steeds met een oefening om de persoon in zijn eigen centrum te brengen. Dan werken de helingsmechanismen zowel op gebied van de ademhaling als energetisch optimaal.

Adembewustzijn:

We leren om naar je eigen ademhaling te kijken en te voelen wat de adem in je lichaam doet. We bouwen de ademhaling ook stapsgewijs op zodat je op elk niveau kan voelen wat de adem doet.

Opbouw sessie:

In een sessie gaan we  bewust leren kijken en voelen naar hoe we ademen.  Het grootste deel van de tijd activeren we onze ademhaling, dwz we ademen tot in de onderbuik en proberen onze ademhaling optimaal te benutten. Dit is het fysieke luikje. Dan verbinden we het in- en uitademen waardoor we  het mentaal emotionele en energetische  kunnen opkuisen. In het laatste deel maak je contact met je innerlijke Zelf en ontvang je. Je kan het vergelijken met het meditatieve stuk van de sessie.

We halen je bij het afsluiten van de sessie terug in het hier en nu, in je lichaam want als je heel ontspannen bent, is het belangrijk om je tijd te nemen om helemaal terug opgespannen te zijn en recht te komen zonder duizelen.

Wat bieden wij aan?

Individuele sessies:

Dit zijn therapeutische sessies onder intensieve begeleiding. Je kan ze individueel of met meerdere personen doen. Maximum vier personen.

Praktisch: duur sessie 1u30.
Een individuele sessie bestaat uit coaching en uit een volledige ademsessie( ongeveer 45 min)
Waar? De Pastorij : Breendonkdorp 90    2870 Breendonk

Afspraken kan je maken via  GSM: 0494/456 885

Groepssessies:

Workshops: duren ongeveer 2u30 tot 3u. Je hebt introductieworkshops die bedoeld zijn om nieuwe mensen kennis te laten maken met de ademhaling en de themaworkshops om aan persoonlijke groei en ontwikkeling te doen. In de workshops krijg je steeds een volledige sessie van ongeveer één uur in groep onder gedeelde begeleiding ( meestal 1 begeleider  op 3 tot 4 deelnemers). Bekijk hiervoor de “activiteiten”.

Gemengde activiteiten:

Hierin wordt de ademsessie gebruikt als aanvulling of om de emoties en transformatieprocessen die loskomen te integreren en te verwerken. Bekijk hiervoor de “activiteiten”-workshops