Coaching

Bij De Witte Lelie kan je ook terecht voor therapeutische coaching.  Coaching betekent begeleiding. We lopen samen met jou een stuk mee op je pad, we gidsen je tot je zelf alleen verder kunt. Want het is jouw pad met jouw eigen keuzes, bewust of onbewust, en jouw verantwoordelijkheid over je keuzes. Jij bent de meester van je leven.

Waarom coaching?

Inzicht
We leren je te voelen wat er werkelijk in jou leeft en wat helemaal bij jou past, waar jij blij van wordt. We helpen je ook ontdekken wat je allemaal tegenhoudt om jezelf te zijn en je eigen stappen te zetten zodat je weer vreugde en harmonie kan beleven en hoe je kan omgaan met die belemmerende, oude patronen.
We gaan heel concreet aan de slag met jouw verhaal en situatie. Ook met jouw lichaamstaal want dikwijls geeft het lichaam aan wat er in je onderbewustzijn gebeurt. Het is als het ware de uitlaatklep van de overdruk in je stoomketel van je onderbewuste.

Een vaardigheidstraining
Dat is een hele vaardigheidstraining in de levenskunst. En trainen doe je met vallen en opstaan, met je successen en met je momenten waarop het je nog niet lukt die voor behoorlijk wat frustratie kunnen zorgen. Daarom is het belangrijk dat er even iemand naast je loopt, je aanmoedigt om te blijven oefenen, om vol te houden en erover waakt dat je lief voor jezelf blijft want frustratie brengt ons opnieuw in ons oud patroon.

Tijd
Het vergt tijd en geduld om oude overtuigingspatronen en diep verankerde emoties en belevingen los te laten. Gun jezelf de tijd die nodig is om jouw stukken af te werken. Daar is heel veel liefde voor nodig. Als begeleiders kunnen we heel liefdevol voor je aanwezig zijn maar het is belangrijk dat je jezelf die liefde geeft. Dan ben je in staat om liefde te geven aan anderen en komt er een opening voor oa vergeving en loslaten. Alleen liefde is helend. Daarin proberen we je ook te steunen en te leiden. Je kan ook niet alles tegelijk aanpakken en afwerken. Als een ajuin, pellen we laag per laag eraf tot we aan de kern komen. Dat kan je volgen en verwerken. Langzaam maar zeker, stap voor stap, niet overhaast.

Tips en handvaten
In de begeleiding geven we heel wat tips en technieken mee die je in het dagelijkse leven kan hanteren om anders met dingen om te gaan of anders ernaar te kijken. Die kan je heel je leven door gebruiken. Je experimenteert tot je weet wat voor jou werkt in bepaalde omstandigheden. Bijvoorbeeld kan bij iemand die impulsief is tot tien tellen voor hij of zij reageert heel wat onheil voorkomen. We doen dit zeer concreet vanuit je eigen verhaal. Met ondersteuning van het lichaam. Gezondheidsklachten zien wij ruimer dan alleen het lichamelijk. Het lichaam is de vertolker van alles wat uit balans is op andere gebieden, zowel het mentaal-emotionele, het energetische, het zielsniveau. Inderdaad moet je die lagen mee aanpakken bij lichamelijke problemen maar het lichaam kan enorm onder druk staan en verdient daarom ook zijn aandacht en ondersteuning. We doen dit op natuurlijke manier waar kan zodat dit hand in hand blijft gaan met het werk op de andere gebieden.

Naar zelfstandigheid in het leven
Het is de bedoeling dat je de vaardigheden aanleert om dan zelfstandig met je levensperikelen om te gaan. We blijven mensen en natuurlijk ben je steeds welkom als je weer overdonderd bent door de levensgebeurtenissen of je toch nog een laagje tegenkomt van een hardnekkig oud patroon. Samen liefdevol gedragen worden met veel respect voor ieders zijn, is een fundamentele pijler van een gelukkige en gezonde samenleving.
We streven ernaar om ook dichter bij het lichaam te komen en het beter te kunnen beluisteren zodat je weet wat het nodig heeft en wanneer het weer uit balans is. Zelfzorg maakt deel uit van lief zijn voor jezelf.

Praktisch:

Je kan een afspraak maken.

GSM: 0494/456 885

Je kan per tijdseenheid van 30 min of 60 min reserveren.