Reinhilde Dillen

Vanuit mijn medisch-wetenschappelijke opleiding groeide ik als praktiserend huisarts in mijn inzichten op ziekte en gezondheid. Na 10 jaar volstond de strikte en nauwe fysieke aanpak van medische problemen niet meer voor mij. Dit was een aanleiding om op zoek te gaan naar een meer globale aanpak. Ik volgde opleidingen zoals consultatievoering waar men al ruimer keek naar de patiënt en de vraag stelde waarom deze patiënt nu bij de dokter kwam met deze klacht. Acupunctuur kwam op mijn pad en een heel holistische en geïntegreerde geneeswijze opende zich.  Dit gaf me de mogelijkheid kwalen waar de klassieke geneeswijze niet echt een oplossing voor kon bieden, toch te behandelen door het complementair karakter van de acupunctuur. Als arts kon ik duidelijk onderscheiden wanneer wat een meerwaarde aan de gezondheid van de patiënt kon bieden.
Van nature uit voel ik me heel verbonden met onze aarde. Ik koester een groot respect en waardering voor onze planeet. Dus was het logisch dat ik me wat met fytotherapie en aromatherapie ging bezighouden. Waar de natuur een gezonde genezing kon bieden, liet ik dat niet na.
De ziekte van mijn eerste man ( MS) daagde mij uit om met het verband van het emotioneel-mentale stuk, onze overtuigingspatronen, onze onderbewuste belevingen en onze fysieke uiting ervan te leren omgaan. Ik kwam de Transformational Breathing tegen. Zo ontdekte ik de kracht van het ademen en hoe het ademen al die onderdrukte en onverwerkte emoties en gesettelde overtuigingspatronen uit mijn onderbewuste opruimde. Via de ademhaling kon ik ook beter in contact komen met mezelf. Dit heeft me door de moeilijke periode van de ziekte van mijn man geholpen. Na zijn dood was de ademhaling een stevige ondersteuning om mij op een gezonde en natuurlijke manier doorheen mijn rouwproces te leiden.
Mijn opleiding systeemtherapie voor huisartsen liet mij duidelijk de invloed van het (familie)systeem zien op mensen. De palliatieve zorgopleiding van Michael Murphy (LLF-program) maakte me duidelijk hoe belangrijk relaties zijn en vooral het opkuisen van relaties. Het deed me beseffen dat je niet moet wachten tot de dood je voorgoed afbreekt van de andere en het niet meer geheeld kan worden. In het Nu kan je alles uitpraten en bijsturen en oplossen. Als je iemand graag ziet, kan je het beter elke dag tonen en uiten ipv te wachten tot het leven voorbij is en je de kans gemist hebt.
Ik ontdekte meer en meer hoe ons lichaam de uitingsvorm is van vele lagen, ook de energetische laag.
Ik volgde de cosmic&flower remedies opleiding die mij een nieuwe wereld opende en andere dimensies liet ontdekken. Later brachten de Abramnabloesems, een bewustzijnsremedie, een mooie ondersteuning bij ons adem en helingswerk. In 2017 ontdekte ik de Emocons, emotionele kruidenconcentraties die onze negatieve emoties ombuigen tot positieve. Ze zijn een enorme steun tijdens de ademsessies.
Samen met mijn eigen evolutie en wat mijn pad mij aan wijsheid bracht, evolueerde ook de techniek rond het ademwerk tot een zachte, vrouwelijke maar zeer krachtige manier om ons onderbewustzijn op te ruimen en de verbinding met onszelf te herstellen. Ik ondervond dat bewustzijnsverruiming een belangrijke sleutel is in ziekte en gezondheid en vooral in heling. De adem is de verbinding tussen ons lichaam en onze spirit.
De opleidingen rond de conflicttheorie en het gezondheidsalfabet maken nog eens duidelijk dat we één geheel zijn en dat ons lichaam vertaalt hoe het gesteld is met al die lagen die we samen vormen. Hoe we kijken naar de dingen die op ons pad komen en hoe we ermee omgaan, bepaalt of we ons gelukkig en in balans voelen.
De MIR methode was een aanvullende ondersteuning. Deze methode is heel leuk om met kinderen te doen. Ze herprogrammeren hun onderbewustzijn spelenderwijs. Ze leren zich beter in de wereld neer te zetten en te handhaven.
Op mijn levenspad ontmoette ik mijn tweede man die me zeer geïnspireerd heeft in mijn verdere bewustzijnsontwikkeling. Hij bracht me beter in contact bij de heling en toonde het belang van straling en elektrosmog aan op de gezondheid in een gedigitaliseerde wereld vol technologie en elektronica.

De rode draad doorheen mijn therapeutisch werk is de mensen in hun eigen kracht brengen zodat ze vanuit die kracht bewust hun leven richting en zin kunnen geven op een gezonde, liefdevolle en harmonische manier.
Zo bouwen we samen rustig aan een betere wereld, een wereld van liefde, schoonheid, blijheid, verbondenheid en eenheid.