Chinese Geneeskunde, een andere kijk op ziekte en gezondheid

Voordracht

yin-yang-2024615_640

 

Woensdag 27 november van 20 tot 22u bij De Witte Lelie te Broechem

 Hoe kijkt de Chinese Geneeskunde naar ziekte en gezondheid? Een zeer interessante reis doorheen de eeuwen omdat de Chinese Geneeskunde veel ouder is dan de klassieke westerse Geneeskunde en haar efficiëntie en werking doorheen de tijd bewezen heeft.

Nochtans kijkt de westerse Geneeskunde weigerachtig naar die andere benadering.

Als je een totaal beeld van een iets wilt vormen neem je foto’s vanuit verschillende invalshoeken. Hoe meer verschillende foto’s je neemt, hoe meer je een idee hebt van het echte voorwerp dat je bestudeert.

Deze avond staan we even stil bij deze andere, interessante invalshoek om een beter totaalbeeld te kunnen krijgen van de mens die met een klacht komt. Het is een uitnodiging om alle geneeswijzen hun juiste plek te geven en eerder aanvullend dan aanvallend te zijn.

In de Chinese Geneeskunde belichten we even de gekende behandelingswijze met naalden, nl. de acupunctuur.

Voordracht gever: Reinhilde Dillen, arts acupuncturist, aangesloten bij Belgische Vereniging der Artsen Acupuncturisten

Prijs: 5 €

Plaats: De Witte Lelie, Pertendonckstraat 33, 2520 Broechem

Info: http://www.dewittelelie.org